Camino Geira Romana
Door: Frans
Blijf op de hoogte en volg Frans
04 Juni 2019 | Spanje, A Estrada
Na de lunch begonnen aan de lange maar rustige afdaling naar A Estrada voor mijn overnachting. Inmiddels is het weer volledig opgeklaard en lopen we weer onder een stralend blauwe hemel. De eerste kilometers zijn gewoon helemaal vlak maar daarna gaat het toch lichtjes op en neer wisselend door bos en wisselend door akkerland en passeren we de dorpjes Paredes, Santiago de Tabeirós en Guimarei. Allemaal kleine plaatsjes waar helemaal niet is, geen bar, geen winkeltje, geen mens, gewoon helemaal uit gestorven. Wel blijft de hele tocht vergezeld gaan van de ondertussen zeer bekende rust en stilte.
Tot Guimarei blijft het afdalen maar de laatste 3 kilometer gaan weer omhoog, de eerste 1,5 langzaam maar dan weer stevig omhoog via een smal bospad om op het einde van dit pad meteen in de bebouwde kom van A Estrada te eindigen. Van hier uit was het nog maar een paar honderd meter naar mijn overnachtingsplaats hotel La Bombilla.Na het inchecken en na het douchen eerst het stadje in voor het doen van inkopen en kijken waar vanavond te eten. A Estrada is echt een forensenplaats voor Santiago, met grote en onooglijke woonkazernes, grote supermarkten en een grote en lange winkelstraat. Het stadje heeft geen echte bezienswaardigheden en geen toeristische activiteiten. Voor vanavond heb ik inmiddels wat gevonden om te gaan eten en na dit verslag te hebben gemaakt, nog wat voorbereiden voor morgen, de laatste etappe naar Santiago. Daarna eten en weer op tijd naar bed, morgen op tijd en in een stevig tempo naar Santiago.
Tot morgen,
Frans.
Soutelo de Montes - A Estrada
Afstand: 34,1 km.
Gem.loopsneleheid: 4,9 km/u.
Gem. overall: 4,0 km/u.
Looptijd: 6.57 uur.
Pauze: 1.33 uur.
Tijd onderweg: 08.30 uur.
Vertrek 07.00 uur.
Aankomst: 15.30 uur.
Meters omhoog: 478 m.
Meters omlaag: 554 m.
Temperatuur bij vertrek: 12 graden.
Temperatuur bij aankomst: 15 graden.
27 Juli 2019 - 08:42
An:
Hoi Frans
Na regen komt zonneschijn
Had je niet een stukje paard kunnen rijden?
Goedkoop ,het eten en drinken ,moet hier al blij zijn 2koffie 5 euri,s moet betalen ,
Je snapt er inderdaad niks van
Grt An